| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kdykoli jsem si podobné otázky položila, a odpověď byla "dělám to pro něj/ni proto, že se v té roli cítím dobře, cítím se hodnotnější, lepší", skončilo to blbě :-(
Cokoli, co jsem nedělala fakt z lásky a upřímného zájmu, mě později nějak nafackovalo. A nejčastěji děsně vyčerpalo.
Před lety jsem se jako téměř jediná starala o svého dědu, v době po druhém porodu, kdy jsem byla vyčerpaná jako nikdy v životě, jsem ho k nám začala brát, udělala mu místo v našem životě, ačkoli on se v minulosti nechoval vůbec dobře a vlastně mě určitým způsobem zavrhnul pro moje životní postoje.
Odložila jsem ty vzpomínky stranou a dělala pro něj, co se dalo. Mojí motivací bylo hlavně TO, abych mu dokázala, že nejsem a nikdy jsem nebyla tak špatná, jak si on o mě dříve myslel, další o chlup menší motivací bylo TO, že mě požádal, jestli se můžeme vídat.
Kdybych se nenechala unést malou sebedůvěrou a nepotřebovala mu dokazovat, že jsem hodná holka, tak bych za tu pomoc nedostala nafackováno. A nafackováno jsem dostala hodně, děda mě hlavně využil k tomu, aby se hádal o věcech 50 let starých, o mé děti téměř nestál, mého manžela, který mu nikdy nic neudělal, zle pomluvil.
Když jsem se oklepala z křivdy, kterou jsem potom cítila, došlo mi, že si za to, jak to dopadlo, můžu dost sama - neměla jsem to dělal hlavně proto, abych vypadala jako hodná holka. Já totiž vždycky byla hodná holka a vnučka, i když on byl děda na houby. Tak přišel trest.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.