Přidat odpověď
Koníčku,
Májin otec mi podle popisu taky nepřijde jako hajzl. Že chlap vydělává a nestará se o děcka bylo běžné (ne říkám, že dobré, ale běžné ano), že po založení druhé rodiny jsou vztahy s původním dětmi často všelijaké je taky běžné (neříkám, že dobré, ale běžné ano), že byli chlapi v jeho generaci takto často vychováni a formováni, žili v domění, že je to normální, že takto to v rodině chodí. Nepřijde mi pán jako hajzl. Hajzl ve smyslu "chci škodit a způsobovat jiným utrpení". Spíš myslím, že neuměl jinak a lépe, než že by chtěl způsobovat bolest. Žil ten stereotyp živitele a rozsévače a dokud byl při síle, neměl asi důvod to mít jinak. Asi by mi ho bylo líto. Je plno věcí, kvalit vztahů, které nepoznal. A teď je to jen vypelichaný lev bez drápů.
Jinak pro Ruth: ne, neříkám, že takto vztahy v rodině mají vypadat. Je to smutnej model a za mne klidně ať vymře. Ale Mája si v tomto ohledu nemůže vybrat, že by radši tátu parťáka a dědu pro svá vnoučata, jiného otce než tohoto nemá. Tak se musí popasovat s tím, co je. Volby mohla dělat pro svého manžela, pro výchovu svých dětí, ale rodiče si v supermarketu nevybíráme. Prostě něco dostanem naděleno a pak se s tím snažíme popasovat.
Předchozí