Krásně se pokoře věnuje můj oblíbený Chesterton :) Doporučuju jeho esej "Obrana pokory" (nevím, jestli se třeba někde dá najít volně na internetu, já ji mám jen v knížce) a mimoto celou knížku Ohromné maličkosti, které jsou právě na rozboru smyslu a důležitosti pokory postavené.
"Pokora je matkou obrů. Velké věci lze viděti pouze v údolí a jen malé věci z vrcholků." "Čím však dnes trpíme, je pokora na nepravém místě. Skromnost opustila oblast ctižádosti a usadila se v oblasti přesvědčení, kde se nikdy neměla octnout."
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.