| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Mila Irmi
Diky vicemene za to, ze v tom nejsem sama, prave v tenhle moment se mi ve vedlejsim okne otevrel mail zacinajici s jakym hlubokym utrpenim zaziva muj chlad a odstup ....nectu to, nectu ani dal tuhle diskusi, jen jsem nakoukla.
Neni to senelita, stejne se chovala, kdyz ji bylo jako mne je ted, tedy pade a ja jen pro nas dve pripravila pekny vecer, sehnala v praci dva listky na klubovy film, nasledovala prochazka po Vysehrade a hezky jsme si popovidaly. Za nekolik dni prisel postou psany dopis podobneho zneni jako dnesni mail, odhadem dle uvodu.
Ne, ani po triceti letech se mi to nepodarilo zvladnout a byt inertni, je mi to hluboce lito I ted. Moje poznatky za ty roky

- Nereagovat na to, jakakoli reakce, vysvetlovani, utesovani, zloba, cokoli, to puvodni chovani posiluje. Pokud to nastane v primem kontaktu, navsteva ukoncena, bez vycitek, bez vysvetlovani, s usmevem na rtech - uz musim jit, ahoj mami.

- Predstavim si dite, ktere na pisku rozkopava ostatnim babovky a vysvetlovani nezabira. Nemuzu ho to nechat delat, jakkoli ho mam rada, tim bych se podilela na ublizovani jinym.Navsteva hriste konci, dite trpi, kdyz nemuze delat, co chce, a ta bolest je realna. Zrovna tak bolest tvoji matky je skutecna,chce obvinovat a urazet a vylit si vztek. Kdyz ji to svym nereagovanim nebo odchodem neumoznis, trpi. Je to fakt a je potreba se vyrovnat s tim, ze ji toto umoznit nemuzes. Nemuzes dopustit, aby ublizovala jinym, tj.v tomhle pripade tobe. To je to, za co ty mas zodpovednost, chranit se, respektovat sama sebe, svoje hodnoty ( jen priklad - ty treba nikomu nenadavas, tak ani nedopustis, aby nekdo byl sprosty k tobe, to je tvuj stabdard, ktery ty zastavas a mas I povinnost chranit)

-Respektovat jeji chovani, jakkoli to zni jako protimluv. Nedokazu dohlednout priciny, nemam ani schopnost ani pravo ocekavat zmeny a chtit, aby se chovala tak, jak chci ja ( tj treba mi soustavne nelhala) Jeji zivot je hodnotny tak, jak je, nemam pravo ho nejak soudit nebo v nem ocekavat naplneni mych vlastnich predstav. Je to jeji zivot.

- Neverim, ze tohle nekdo ma zvladnuty, ze to vubec je mozny, schemata z detsvi ovlivnujou chovani celej zivot, obcas neco vic probubla z podvedomi do nejakyho jinyho podobnyho vztahu a neco, mozna, se v tobe trochu ozdravi
,moc ti drzim palce

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.