mám dvě dcery a o menstruaci věděly opravdu hodně brzy, protože se mnou pořád chodily na záchod a do koupelny a také jsme hodně provozovaly společné koupání a musela jsem jim vysvětlit, že jsou prostě chvilky, kdy potřebuji soukromí a nemůžu se s nimi koupat. Starší dcera se mnou loni tj. v 10 letech absolvovala jednu vanu
kde jsme si do detailu řekly co a jak kolem menstruace. Praktické věci i proč to je, k čemu a mohla se zeptat na co chtěla.
Mladší dceru (7) hodně ovlivňuje internet a musíme právě dost vysvětlovat. Tuhle ječela cosi o kondomech. Tak jsem jí vysvětlila co to je, k čemu se to používá a že to dívka jejího věku v hovorech opravdu nepoužívá atd.
Mohou se kdykoliv zeptat a je jim vysvětleno. Manžel je hodně zdrženlivý a nechce jim většinou říct, ale já řeknu vždy pravdu a vše na co se ptají.
Minule nás dostala ta mladší - přišla s nějakým papírem a říká - mami tati tady je plán plesu, zahrajete si se mnou na ples, zatančíte si a já pak vypadnu a bude sex, protože já chci bráchu. Jasný?
Se smíchem jsem jí řekla, že vše beru, jen bráchu vynecháme