Přidat odpověď
- to maso se dava do studene vody nebo az do vrouci?
pokud děláš vývar, dáváš maso do studené vody, pokud ti jde o maso, dává se do vroucí - ve vroucí vodě se zatáhne a nepustí šťávu, naopak do polévky chceš tu chuť... někdy můžeš kosti nejprve trochu opéct a pak dát do studené vody vařit...
- soli se hned nebo se soli az na konci?
solit můžeš hned, maso pak natáhne i tu sůl, což se hodí, pokud ho do polévky pak vracíš nebo ho jíš třeba zvlášť
- kolik hodin se vari?
vývar se nevaří, ale táhne - t.j. ideálně několik hodin těsně pod bodem varu, až ti opadá maso samo od kostí
- zelenina se dava hned nebo az v procesu vareni?
zelenina se dává hned, kořenová, neoloupaná cibule, koření (za mne sv. trojice nové koření, celý pepř a bobkový list), celý stroužek česneku... ta se pak vyhodí a už do čistého vývaru přijde nová
- precesuje se pres platynko nebo je to zbytecne?
cedím jen přes sítko, ale sbírám pěnu na začátku vaření
- nudle se vari zvlast nebo rovnou v te polivce?
nudle určitě zvlášť, ideálně přidat až na talíři
- kdyz chci do toho ztracene vejce tak extra v ostove vode nebo ho tam mam jen tak rozklepnout?
ztracené bych vařila zvlášť v octové vodě a dala na talíř, ale do vývaru dáváme spíš rozmíchané vejce a to klepnu rovnou do jinak hotové polévky
Předchozí