Přidat odpověď
Losos ale byl v českých zemích svého času opravdu jídlo chudých. Lososi táhli českými řekami za třením v tak hojném počtu, že všichni Češi už byli lososů přežraní. Byli dostupní a zadarmo i pro chudé. Nedávno o tom bylo moc hezky v "Co naše babičky uměly a my už pozapomněli" na ČT1.
Za komoušů byl zase dostupný květák. V Zelenině moc zeleniny nebylo a květáku bylo v sezóně dost, takže se kupoval a vařil.
Květák bych s brokolicí nesrovnávala, má jinou chuť. Nepřijde mi divné, že je květák zrovna drahý. Přijde čas, kdy drahý nebude. Když ho chci, tak si ho koupím. Zrovna tak jako lososa, lanýže, brokolici, ústřici či zakysanou smetanu od Babiše. Kupuju co mi chutná a co je neošizené.
Květák mám ráda, ale taky mě moc nebaví ho obalovat a smažit. Na mozeček s domácím vejcem, na másle a s petrželkou je delikatesní. Polévka s trochou mléka, libečku a vejcem taktéž. Nedávno jsem povečeřela hlemýždě po burgundsku a zajedla je lososovým tatarákem. Taky dobrý.
Předchozí