Asi jo.
všechno bych si zařídila. Tvořila rezervy a tak.
Jiná nemoc,ale stejně blbá: osteoporóza.
Mamka měla loni 11 zlomenin za cca 10měsíců(únor-říjen)- osteoporoza a další nemoc, na ní se přišlo pozdě(její DR nepřišlo divný, že je zelená a udělat ji rozbor krve důkladný).
Já jsem třeba před rokem dělala všechno pro to,abych věděla v jakém stavu mám kosti, protože mi 10let všichni říkali, že mám dost času. A mamka mě vyděsila tak, že jsem si chtěla nějakou prevenci udělat. I kdybych si ji zaplatila. Jo to jsem narazila, bez žádanek NIC.
S rodinnou anamnézou:
Babička korzet
druhá též
moje mamka se léčí 15let
teta 10let
zdá se že genetika si s náma pohrává
A nyní dělám vše pro to,aby mi ty kosti zůstali v tom stavu co je našli, protože 100% nejsou,ale asi díky atletice v mládí jsou na tom dobře(atleti mívají o 10% více kostní hmoty, než zbytek populace). A zátěž máme opravdu velikou, jenže DR a gynekologové to nebrali vůbec vážně.
takže nyní docházím do centra, kde mi teprve nechali udělat pořádný rozbor krve- fakt asi 8 zkumavek, kde se zjistila taková maličkost, která má asi příčinu u všech ženských v rodině. Vitamín "D" asi si ho ze slunce neumíme vyrobit i když na něm jsme. Takže ho jím 2x denně a uvidíme, přijdu opálená lehce do ordinace a ač jsem venku 2h. Mám 38%. Léky se předepisují už při 75%.
Mamku neotravuju,ale tetě to D, nezjištovali dodneška, nenašla ho ani v jedné zprávě. Fakt super. měla jsem zjistit v jakým stavu to D mají ty dvě.
Fakt nechci klukům přidělávat starosti.
Momentálně mě poctivě každý den sluní 20-40minut. Fakt ležím a na lýtka a na dekolt mi svítí. Jsem opálená jak NIKDy. Krém na mě může přijít až po té 20minutovce. Jenže opálená pokožka taky skoro nepřijímá slunce. Takže z jídla:vejce, tučné ryby, například losos nebo makrela játra(naštěstí je mám ráda) vše zapíjet pomerančová šťávou. (to jsem zapomněla co to má dělat.