Přidat odpověď
U nás oi tom moc nevím, ale jsou země, kde se ze dvora prodává běžně, u cesty nebo u silnice je cedule a prodává se celej den, pokud se dozvoníš nebo dobušíš = někdo je doma, aspoň děcka. A běžný tam bejvá i že když vidíš na ceduli vajíčka, prodaj ti vajíčka a k tomu vyjmenujou, že maj eště to a to, nechcete taky?
Loni na dovolený jsme stanovali na louce, na vedlejší pás někdo ovce, zeptali jsme se, jestli nemá mlíko, povídal, ať zajedem za půl hodiny k nim, že dcera dojí krávy a lahev nám nechá, dostali jsme k tomu večeři (teda studenou: pečený jehněčí, domácí sejra, pečený brambory a pečený papriky - ty teda byly teplý, domácí vínovice, domácí šťáva) a dostali vejslužku, sejra (ten vrzavej, zvanej skřípavec - "mladej" sejra, masitý rajčata, papriky, cibuli a to už jsem hospodyni vší silou zadržoval, že to už je moc a stačí). Do toho jsme si povídali s celou rodinou a sousedama, který kvečeru zaskočili, a bylo jim líto, že už se zvedáme a kdy přijedeme zase. A fakt jsem autentickej nick a nic jsem si nevymyslel... Ale nebylo to v Česku.
Předchozí