Přidat odpověď
Vy už jste tady dost odbočily, ale ještě se vrátím o pár hodin zpátky. Někde na začátku psala Ropucha -
"Podle mě se množství jídla, které člověk opravdu potřebuje, nadhodnocuje.
Klíčová je ta výživnost a tu podle mě dokáže splnit celkem malé množství na objem, ale musí být nutričně bohaté."
Kila jdou nahoru napříč rodinou s věkem, stresem, dědičně, cukrovkou, přechodem atd. Docela dost jsem si načetla, ale úplně se ztrácím, potřebovala bych úplně jednoduchou tabulku ANO/NE. Nevím, čím nahradit to, co vynechám. Co má teda tu výživnost?
Jako pitomý příklad - když si dám chleba s máslem a cibulkou, mám dobrý pocit, že se necpu koláčem, že nejím rohlík (to je to vynechané), že tam mám tu zeleninu (ze zahrádky samo), tak co je na tom špatně? Víte co - to že mám za půl hodiny hlad.
Tak co teda nahradit čím, aby člověk nehladověl, tj. měl tu výživnost zajištěnu a zároveň nemusel zcela měnit jídelníček, aby skončil na pohance a vločkách (přeháním)?
Předchozí