já jsem myslela, že se bavíme o drobných a vlastně se jedná o tisíce ... tady je tak akorát čas na lekci finanční gramotnosti. Tři tisíce za odpoledne, když jde někdo v 11 letech courat do obchoďáku, to je za mě hodně velký ústřel, byť nepochybuju, že existují děti, které k dispozici podobné částky mají ... řešila bych to tak, že kapesné už si vzala, a možná i utratila (to nepíšeš). Vynásobila bych částku dvěma a po celou dobu bych jí nedala kapesné (a to přesto, co jsem napsala výše), než částku "splatí" i s "úroky". Pokud neutratila a peníze vrátila, tak bych se snažila s ní promluvit (ale i když jsem klidný člověk, toto by mě nazlobilo, a to jako dost).
Jde taky o její budoucnost, vydělávat peníze je věc těžká, s nejistým výsledkem
co když nebude mít takové zaměstnání, které bude bezbřehé utrácení umožňovat? (je to spíše výsada vyvolených), co pak? Půjčky a kolotoč dluhů, protože si nebude umět nic odepřít, a ono se to pak nějak udělá ...
Neříkám, že mám nějak skromné děti, ale vědí, co prostě můžou, a co ne ... samozřejmě řeknou, co by chtěly, u nás je šílená touha po těch I-věcech ... dcera mi řekla, že na VŠ s klasickým notebookem nepůjde, že je otázka cti, aby to byl MacBook (já nevím ani to, jak se to píše
). Jsme dohodnuty, dostane peníze v hodnotě pro mě normálního noťasu a zbytek si doplatí, pracuje na brigádě, a i když doufám, že jí to přejde, pokud ne, je to její volba.