Len, souhlasím s tebou.
Bohužel často se na stranu těch šikanátorů přidají i dospělí. A průser je, že to bývají i učitelé. Tuším, že se tu o tom psalo, Vítr myslím. Když jsem četla, jak "chlapečka s kšiltovkou" popisoval Libik, vybavila se mi synova učitelka. Výsměch, ironie, ponižování. Nakonec se nevyrovnala ani s tím přijetím syna na gympl, její favoriti ze třídy ani vlastní syn se nedostali a tak mu dávala čočku až do konce školního roku. "Co tam na tom gymplu chceš dělat", "na gymplu ti takovou pomalost tolerovat nebudou" nebo "a to chceš jako TY dojíždět?". Nakonec i synovi spolužáci viděli, že to není ok, tohle vlastně vím od nich, syn doma o škole nemluvil.
Je to špatně, učitel by měl být profesionál a nedat na sobě znát osobní antipatie k dětem. Syn si nikdy neodpustí, když jedem kolem základky, zvolat: "Pozor, moje BÝVALÁ škola
".
Takové zadostiučinění.
Přístup vyučujících na gymplu je úplně jiný. Je to tedy i tím, že jeden vyučující je má max na dva předměty, což na prvním stupni nebylo, takže i kdyby antipatie byla, vyrovnají to ti ostatní.