Přidat odpověď
Co do počtu nebo intenzity u dívek nevím. Ale asi to ty holky mají těžké, aspoň podle našich zkušeností. Podle mě jim hůř odpouštějí podivínské chování.
Mám mimořádně nadanou dceru (kombinace s ADD), kterou málem zničili ve škole. Nelíbila se učitelkám, nové ředitelce a zejména družinářkám (které taky na naší bývalé škole učily), protože se nechovala očekávaně a nebyla moc líbezná (dívčí chování, pilnost, spořádanost a radostné plnění pokynů), nelíbila jsem jim já coby matka (umím moc jazyků, nejsem tlustá, lidi mě mají rádi a místo pobytu v družině jsem vozila děti na kroužky – to všechno mi postupně ty megery řekly) a hodně se snažily, aby jí i mně dokázaly, že to tak není. Výsledkem bylo, že se nakonec zhroutila a i její IQ šlo v té době naprosto neuvěřitelným způsobem dolů. Podle psycholožky její výsledky dočasně ovlivnil silný stres.
U přijímaček měla pak horší výsledky než její původně nadprůměrná a posléze nadaná sestra.
Na nové škole je to OK, nikdo ji ani mě nepronásleduje, našla si chytré a švihlé kamarádky, byť jsou teda teda starší než ona a vypadá konečně v pohodě. Akorát něco umí o dost líp než ostatní (aniž by se snažila nebo učila, prostě to žije s prstem v nose) a to ji trochu vylučuje z určitých spolužáckých kruhů.
Předchozí