| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kdysi jsem pracoval v jednom menším telco operátorovi a přepsal jsem tam fakturaci, rating hovorů, saldo. A samozřejmě vytvoření účetních záznamů pro export do SAPu.

Neměli jsme GUI pro zadávání těch šílenejch telefonních ceníků a slev. Jsou tam platnosti od-do pro ceník, pro cenu v ceníku, flat rate podle dní, měsíců apod., odlišné ceny pro peak a off-peak pro daného zákazníka, odlišné ceny za různé segmenty hovorů (první dvě minuty, dalších deset, odlišná tarifikace (po 5s, po s...), šílenství. Cokoliv co si obchodník vymyslel.

No a jednou mi takto holky z fakturace přinesli nový ceník do USA a já jím měl nahradit starej. Musel se nahrát pomocí SQL scriptu do databáaze. A ony to měly zkonrolovat. A nechal jsem tam oba ceníky v překryvu a stroj si náhodně vybíral, kterou cenu akceptuje.

Po cca 2 měsících nám přišli přes customer care dvě stížnosti dvou důchodců, že jsme jim účtovali různě dva hovory synovi do USA v měsíci. Šlo o jednotky korun.

Po analýze jsem zjitil (nikdo jinej do té db neviděl), že jsem velmi rovnoměrně po jednotlivých zákaznících udělal firmě sekeru několik set tisíc (v cca desetimilionovém obratu). Kdyby se to mělo dofakturovávat, byla by to ostuda jak Brno, takže vedoucí fakturace prohlásila, že pokud si někdo jinej nebude stěžovat, tak o ničem s mým šéfem neví. A těm dvěma ať se omluvíme a dofakturujeme jim rozdíl několika korun.~t~

V duchu už jsem tehdy počítal 4,5 násobek mzdy. Ale nakonec se nic nestalo, protože jsem jim ten systém předtím opravil a dal dohromady, akorát děvčata z fakturace dostala nakázáno to po nás opravdu důsledně kontrolovat.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.