Přidat odpověď
Mám hloupý telefon, takže jestli je Rážová (resp. její ajťáci) chytrá, tak mi žádnou sms nepošle. Ale nestáhla bych si to stejně. Nějak pořád nemůžu pochopit, jak taková věc může pomoct se zvládáním epidemie. Když někomu např. dnes přijde sms, že třeba 8.10. potkal s někým nakaženým, tak co? Poletí hned na test? Zaplatí mu ho pojišťovna na základě té sms? Napíše mu doktor neschopenku? Nebo bude nejdřív s hrůzou čekat na první příznaky a pak půjde na test? Nebo co? Přeci nikdo nemůže vědět, jestli je nebo není nakažený (pokud není v jednom kuse zalezlý sám doma), to že někoho potkáš neznamená, že musíš onemocnět ... A když mi něco bude, tak to může i nemusí být covid, ať mi přišla nějaká sms nebo ne... A pokud bude nakažený někdo známý, s kým jsem fakt strávila hodně času bez roušky, tak mi to nepochybně oznámí sám? V mém případě by 15 a více minut s někým "neznámým nakaženým" mohl být max. někdo v MHD nebo v obchodě, kde máme stejně oba roušku. No a to samé by platilo, kdybych tedy já se nakazila a následně "aktivovala" ty sms pro ostatní "rouškaře" - žádný podstatný přínos tedy nějak nevidím ...
Předchozí