| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nechci ty dobré věci, které v mém životě jsou teď třeba jinak nebo víc, spojovat přímo s covidem. Je to možná určitej spouštěč, ale ty věci jsou pro mě dobré svou podstatou a covid je pro mě svou podstatou špatný.

Co je pro mě teď dobré... blízkost, určitá něha, která se zesílila jak v rodině, tak v mých dalších blízkých vztazích.
A celkově daleko větší sepětí s lidmi, mnohem větší péče o vztahy, o ty "samozřejmé" i o ty naopak dlouhodobou zaneprázdněností slábnoucí.

Překvapujícíc jištění, že jsem za život nasbírala mnohem víc znalostí a dovedností, než jsem si kdy myslela, v různých mému předchozímu životu vzdálených oblastech, a teď začínají být nečekaně užitečné pro nás i pro jiné. Ať žije skauting:)

určitou větší úctu k "obyčejným" věcem. Vždycky jsem měla v tomhle směru ráda Chestertona, ale teď mi Ohromnné maličkosti připadají ještě ohromnější:)

Pocit, že některé věci, které byly strašlivě zarezlé a mbyla jsem přesvědčená, že v nich nemám šanci jakkoli prorazit, mám teď možná příležitost určitým způsobem ovlivnit. Třeba určitý výsek školství :)

Pocit, že má smysl se víc angažovat mimo svou osobní bublinu, že má smysl spousta laskavosti, pomoci, ale i průraznosti a aktivity, pokud člověk vystihne správné místo a chvíli.

Pragmaticky mi jarní situace a s tím spjatá snaha lidí dělat si doma větší zásoby zvýšila prodej zavařovací kuchařky natolik, že mě nakladatelství požádalo o napsání další kuchařky tématem orientované na současnou dobu ~t~

A překvapivě nakonec i to, že jsem kvůli covidu přišla o svou hlavní práci na celý tenhle půlrok, která mě měla živit, nakonec nevnímám špatně. Nějak mi to, že můžu být s dětmi v takovém klidu, vynahrazuje i finanční propad.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.