| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj, na jaře jsem děti neposlala. Oba s manželem můžeme pracovat z domova. Nyní dcerku do školy ale pošlu.
Žila jsem pár let v Číně. Naše rodina byla v pozoru, díky kontaktům a také díky tomu, že v práci vidím, jak čilý je/byl turistický ruch a nikoho to dlouho netankovalo, už od konce ledna. Striktně jsme dodržovali všechna nařízení, pak jsem pracovala a i nyní pracuji z domova, nečerpám žádné OČR neb to co nyní potřebujeme, je právě běžící ekonomika. S jazykem na vestě se snažíme vše zvládat bez dojení státu - myslím to v tom smyslu, že můj i manželův zaměstnavatel podporuje jak práci z domova, tak chápe, že máme 3 děti školního věku a nikdo nás nebuzeruje, že nesedím v 8h ráno u PC a já tam zase třeba prosedím celé večery, když se přes den věnuji dětem. Nemyslím to nijak zle vůči lidem, kteří nemají třeba partnera nebo pracují v turistickém ruchu, pohostinství, všechny ty fitness trenéry a lidi co se prostě živí tím co umí a nyní opravdu nemohou.
V létě jsme cestovali po republice a stále jsme byli obezřetní a krom open air akcí - sportovních (syn jezdí divokou vodu) jsme se nedružili. Byli jsme podpořit dceru na baletním představení, ale v rouškách.

Kovid jsem chytila až nyní v supermarketu neb jsem jinak neměla kde jinde k němu přijít, když manžel i děti jsme zavření doma. Příbuzné v místě bydliště nemáme, ty jsme neviděli od srpna, z obavy, že bychom je my z velkého města mohli nakazit.

Nesouhlasím s tím, jak jsou vedená opatření. Nechápu proč naopak nefungují trhy a malé krámky, kde se dají návštěvníci regulovat snadněji než v supermarketu. Jasně se dalo předpokládat, že příjde další vlna, že bud´ se bude muset zase vše zavřít a nebo se musí posílit zdravotnictví. Neudělalo se nic z toho ani ve školství ani ve zdravotnictví. Jen buzerace pacientů (seděla jsem se synem s 40°C horečkou a bolestí kolene 9 hod. v nemocinic neb jsme museli nejprve počkat na covid test - měli z nás takový strach, že si oblékli roušku až po té, co jsem řekla, že se vrátil ze závodů, kde byli závodníci z celé ČR a tudíž nevím, jeslti nemůže kovid mít, nemohu to vyloučit). A nyní opět peníze se rozhazují vidlemi, ale zdravotnictví zase zavrká, stejně jako školství! ...kde jsou všechny ty notebooky a zdělání zajištěné do sociálně slabších rodin?

...viset celý den u počítače se dá 14 dní, když je krize, ale né měsíc. Co z těch dětí bude? Mám možnost během pracovního dne odskakovat a míchat hrnce a hledat mezi poradama citově zabarvená slova apod., ale i tak těžko zabraňuji tomu, aby moje děti netrávily většinu dne u PC. Já sama trávím většinu dne u PC. Doháním práci, sháním procvičování pro děti, nakupuji, objednávám, plánuji výlety - to si jinak s kolegy dáme typy v kuchyňce při kafi.

Dítko do školy posílám, protože je mi ho líto. Já moc komunikativní nejsem, nepotřebuji chodit kafíčkovat s kamarádkami. Ale i mě chybí být chvíli sama a nebo naopak sdílení s někým příjemným a jiným. Chybí mi názory kolegů před poradou, chybí mi usmívající i mračící se lidi v tramvaji. Návštěva knihovny, návštěva galerie, divadlo a tréniky, závody dětí - vše co nás utváří.

Chci, aby mé dítě mělo možnost se názorově vyvíjet a utvářet a nebýt jen kývač.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.