Přidat odpověď
U nás doma jsme stromeček zdobili vždycky celá rodina, i s babičkou, která u nás na Vánoce vždycky bývala...bylo to na Štědrý den odpoledne...dopoledne jsme vždycky koukali na pohádky a snídali u toho vánočku s čajem, nebo kakaem...a po obědě jsme šli zdobit...
My jsme s manželem zavedli jinou tradici, stromeček zdobíme většinou tak 1-3 dny před Štědrým dnem, závisí to na tom, které dny jsem v práci, protože pracuju na dlouhý/krátký týden a v devět večer zdobit stromeček, by se mi už nechtělo... Takže letos to bude počítám asi 22.12., protože 23. a 24. jsem v práci.
Stromeček máme živý, v květináči, momentálně už druhý, ten první nám vydržel tuším 9 let, poprvé jsme ho pořídili na synovy první Vánoce, ten současný už budeme mít třetí Vánoce...během roku je na zahradě i s květináčem, pár dní před Vánocemi ho přeneseme do studené chodby a pak do pokoje...po svátcích zase opačně ven... Ozdoby máme takovou směs všeho možného, neladíme to do nějaké určité barvy a stylu, většinou máme klasické skleněné ozdoby, které jsme si já i manžel přinesli z domova, plus se synem máme takovou tradici, že každý rok na vánočních trzích si vybírá jednu malou skleněnou ozdobičku...a vždycky tam máme i nějaké jeho vyrobené ozdoby ze školky, ze školy, nebo co jsme dělali doma...no a zásadně pravé svíčky a prskavky, nikdy jsme tam neměli nic jiného, elektrická světýlka máme na okně...
Předchozí