My máme rádi vše čerstvé.
Ránou peču vánočku, těsto zadělám večer do ledničky. Maminka peče štrůdl,na to nemám, to je moc práce na Štedrý den. ALe teplý štrůdl k snídani je užasný.
Pak stromeček, celkem našim závidím, že už ho mají v klidu nazdobený od večera.
V poledne bude manžel a děti chtít chlebíčky se salátem. Salát udělám 23. večer a je to spíš pomazánka, ingredience nahrubo strouhám.
A naší přivezou houbové rizoto, u nás se jí od nepaměti místo kuby.
Chvilku s nimu posedíme.
Pak musíme na procházku a utahat psy.
Po procházce si předpřipravím večeři a v normálním roce jdeme na dětskou mšim, letos asi ne.
Vařit začnu až po mši a to včetně salátu, ten musí jít na stůl teplý. Studený se dojídá až další dny, ale na slavnostní tabuli se z něho musí kouřit.
A dvě polívky, manžel musí mát echt rybí, vyvařené hlavy a tak. To s dětma nedáme, tak dělám harachovou, ta by dopředu šla, ale to je až zbytečné, není pracná.
K večeři sedneme mezi 7-8 hodinou.
U našich se k večeři sedá s první hvězdou, to my nemáme šanci stihnou. ALe oni chodí až na půlnoční.
Manžel pomáhá, obaluje a smaží řízky a dělá si polívku a tak, není to jen na mě.
Ono se nezdá, ale vše se tak nějak nabalí, že si sednu vlastně až k dárkům, ale mám to moc ráda.