"nemá dodělanou školu, nemá ji kdo živit, a otce dítěte asi moc dobře nevybrala, když je hned po porodu někde v trapu"
Myslím, že jsem to naopak měla srovnaný dost dobře a nejspíš proto o mě tehdy stál (sbalila jsem ho na pevný charakter
). Tatínka dítěte jsem se po šestineděli zbavila, protože se náhle po letech začal chovat jako debil a bylo to vědomé rozhodnutí, protože jsem věděla, že je to tak nejlepší.
Šestiletou školu jsem tehdy ani dodělanou mít nemohla už jen kvůli věku. A nepotřebovala jsem, aby mě MM živil, práci jsem měla, i když jako samoživitelka to bylo těžký. Pokud jsem ale kvůli MM měla zůstat v Praze v nájmu místo žití ve vlastním bytě jinde, tak holt přiložil ruku k dílu. Jako polosirotek stál o rodinu asi víc než o školu a ohledně školy mu navíc nic neuteklo. Dodělala jsem svou školu a dvou letech přerušení potom dokončil zase on tu svoji.
Myslím naopak, že jsme to měli dobře srovnaný oba dva a tchýně proti tomu taky nikdy neprotestovala. Spíš než ohledně školy jí přišlo blbý, že pracuje v zákeřným korporátu místo Akademie věd, ale tam to holt bylo skoro za minimální mzdu, tak to nebylo úplně ono.