Já si vždycky říkám, že ti lidé mají fakt "koule" na to, chodit po světě třeba se Šourkem. A to příjmení přece nemá jen ten člověk v roce 2021. Musí se s hrdostí či pokorou táhnout několika generacemi. Musela nějak vzniknout. Berou si je ženy od svých mužů. Proč ničit takové kulturní a příjmeňové dědictví příjmením obyčejným a nenápadným. Proč nahrazovat odvážné a osobité příjmení něčím nenápadným a všeobecně přijatelným ? Doufám, že se budu i nadále v titulcích probírat přehršlí příjmení prapodivných a nebude tam samý Novák, Dvořák, Novotný, Veselý. Ale mně se to kecá s tím mým. Mimochodem - znám páry, kde si oba dva při sňatku vzali příjmení úplně nové. Třeba po někom v rodině, ale ne po linii. Anebo si vymysleli své. To se mi taky docela líbí.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.