Přidat odpověď
Libik, včera - půl kila mletého vepřového, tři krajíčky touastového chleba jsem nakrájela na kostičky, prdla na to tři vajíčka, mléko, rozmačkaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, koření ( většinou dávám majoránku, ale ta došla, tak provensálské) a maso. nechala jsem asi hodinu a půl stát, pak jsem to promíchala, přidala strouhanku, párkrát s hmotou bouchla do mísy ( prý se tak zbaví vzduchu). Když mám párek nebo vařené vajíčko, tak ho zamotám dovnitř, případně nahoru na šišku dám oplátky anglické. Vytvarovala jsem šišku, šoupla na pekáček ( už snad pod všechno dávám pečicí papír), zapnula troubu na 200, občas jsem to podlila a pekla tak něco kolem hodiny, hodiny a čtvrt. Recept stylu "přesně od oka". lepší je teda směs vepřové + hovězí, tu jsem neměla a maso by mělo být tučnější. Dnes s bramborama kyselou okurkou, nakrájenou cibulkou a hořčicí, zbytek si zítra strčí mezi dva chleby, až vyjedou na běžky.
Předchozí