U nás se vždycky obědvalo ve 12.00, ať mamka vařila cokoliv, vždycky to stihla
V tom po mamce nejsem. My o víkendu většinou vstáváme až kolem deváté, pak pomalu snídáme a oběd chystám až tak na jednu hodinu. Polévku dělám většinou v případě, kdy máme sladký oběd - rýžový nákyp, vdolky, lívance atd. Já mám ráda vývary, ale ty ostatní moc nemusí, takže je dělám jen velmi zřídka. Milujeme polévku z červené čočky a hlívy a zelňačku, ale ta bývá tak hustá, že ji teď v zimě dělávám spíš jako večeři na zasycení. V létě máme rádi takové ty zeleninové polévky aneb co zahrada dá - hrášek, mrkev, petrželka, nové brambory mňam.
Dneska máme na oběd nudle se zeleninou a kuřecím masem a večer budou mít děcka lívance s mákem.
Ve škole mají asi kluci pestřejší stravu, než je teď doma, protože se jim snažím vařit především jídla, která mají rádi, takže pořád točíme kuře na paprice, těstoviny a kuřecí maso na sto způsobů, lososa a sekanou s bramborovou kaší. Naštěstí občas přijede ex tchýně a doveze jim nějaký sladký oběd, dělá luxusní buchtičky s krémem, buchty s povidly, hanácké koláče.