Přidat odpověď
Většinou míváme obojí a to i teď, když jsme během týdne všichni na HO. Hlavně proto, že v polévce je prostě zelenina, kterou by syn jinak nejedl.
Což je ale bič na mě, protože to pro mě znamená vstát ještě dřív nebo naopak jít spát ještě později.
Tento týden jsem dělala dýňovou, pórkovou a vývar se zeleninou. Polévky i hlavní jídlo vařím na dva dny, protože dvakrát týdně chodím do kanceláře.
Jako hlavní jídlo míváme dost často maso, ale v takové úpravě, aby se jídlo dalo bez problémů ohřát druhý den. Takže většinou omáčky, rizoto, zapečené maso se zeleninou, sekaná s kaší...
Jednou týdně dělám bezmasý oběd, dnes to byla porková polévka a jahodové knedlíky.
Minulý víkend jsem byla na jedné farmě pro domácí kuřata, příští víkend si jedu pro domácí vepřové, v únoru pro domácí hovězí. Máme dva mrazáky, v létě přibyde domácí zelenina a ovoce. Maso ze zimy nám pak obvykle stačilo do dalšího roku, letos hodně vařím a zřejmě i budu, tak budu muset alespoň kuřata přikoupit.
Předchozí