Přidat odpověď
Koníčku, to jsme měli kdysi ze začátku s manželem - sepsaný seznam jídel, která vaříme a která máme rádi, podle kategorií...časem jsme to zdokonalili ještě o to, že jsme si psali na týden jídelníček, vybrali jsme si to, na co jsme měli chuť, nebo co jsme už dlouho nedělali, plus to zkombinovali tak, aby se zužitkovalo něco, co zbylo z minulého dne...když jsme třeba koupili velký květák, tak jsme ho udělali smažený, ze zbytku druhý den polévku, nebo placičky s bramborovou kaší...nebo jeden den pečené kuře s nádivkou, druhý den ze zbytku masa rizoto a třetí den opečenou nádivku se šunkou, sýrem, brusinkami a k tomu brambory...nebo jeden den uzené maso s kaší, nebo čočkou a druhý den ze zbytku uzeného zapečené těstoviny, nebo brambory...ono to někomu může připadat, jako že to máme moc naplánované a co když máme chuť na něco jiného...i to se samozřejmě sem tam stane, ale málokdy, protože si do toho plánu dáváme prostě jídla, která máme rádi a vybíráme to tak, aby se to moc často neopakovalo...ušetří to čas a práci s vymýšlením, co vařit a zároveň se dobře využije to, co třeba zbyde z předešlého dne...
Předchozí