Přidat odpověď
Troposfero, to jsem rada, slehackova babovka je takova babiccina klasika.
Kimchi, casto jsem delala podle stranek Zkvaseno, tam maji obecne vyborne recepty. Ted jsem to zjednodusila podle knizky Sandora E. Katze. Zelenina absolutne dle chuti, ja sama k tomu cinskemu zeli pridavam kapii nebo cervenou papriku, redkvicky, mrkev, rapikaty celer. A recept - 1kg cinskeho zeli, rozctvrtime a nakrajime na bitesize kousky, dame do misy a zelijeme litrem vody, ve kterem je rozpusteno 90g soli. Zatizime a nechame stat nekolik hodin, nebo pres noc. Pak poradne slijeme, smichame s ostatni nakrajenou zeleninou a s pastou - 1 lzice ryzove mouky svarena s 125ml vody na kasi, po vychladnuti na telesnou teplotu smichame s 2-4 lzicemi gochugaru (korejske chili), pripadne i papricky, podle pozadovane palivosti, nekolika lzicemi rybi nebo sojove omacky, 3 strouzky cesneku nakrajeneho nadrobno, 2 lzicemi strouhaneho zazvoru a svazkem jarni cibulky. Umackame do pickling sklenice, zatizime, aby bylo vse pod hladinou stavy a uzavreme. Pak hodne zalezi na chuti, nekdo da rovnou do lednice na 6 a vice tydnu, ja nechavam par dni na lince, mam rada kyselejsi. Na https://www.zkvaseno.cz/ je i postup na videu, ale pani tam prosoluje jednotlive vrstvy a otaci po pul hodinach, Katz to ma jednodussi. Je treba pracovat v rukavicich, jinak ty ruce pak par dni boli od soli a chilli.
Předchozí