poslední 2 týdny se to na mě valí
zejména mladší dcera (3.třída) tam to začíná být strašně znát, jde strašně dolů se znalostmi a učitelky si myslí, že nemám nic jiného na práci než se s dítětem učit a dítě se mnou ochotně spolupracuje neb chápe, že to neumí, jsem vytočená z věty "musíte doma víc trénovat" a já mám vždy chuť dodat, "ale výplatu za to dostanete vy" - násobilka mi leze už ušima a stačí pár dní vynechat a dítě zase neví, vyjmenovaná slova jakš takš, ale jakmile je z toho klasický diktát selhává na ostatním již teoreticky zažitém jako jsou velká písmena, interpunkce atd., protože diktáty nepsali min. 2 měsíce, až na mou žádost byly zařazeny. Pravidelné čtení je teď spíš nahodilé a tak bych mohla jet dokola.
I chování to ovlivňuje, mnohem víc na sebe křičíme a furt zaznívá takové to "měla by si", řvu pak i na muže když s dcerou něco nestihne, když já jsem v práci a mám pak další den o to více práce,
dodá mi pak ještě starší když pak přijde i ona, že potřebuje s něčím pomoci, včera se večer obě málem pohádaly neb jedna chtěla ode mě dějepis a druhá prvouku
aby z dětí nebyly úplní blbečci mě teda stojí opravdu velké úsilí
na případné požadavky na teplou večeři jsem pak už vysloveně alergická
korunu tomu všemu dává, že držím suchej únor