Přidat odpověď
V postní době dělávám třeba bramborové knedlíky se zelím sypané smaženou cibulkou a uzeným tempehem (smažím cibuli s tempehem společně. Je to snad lepší než s uzeným masem. Děcka milují noky nebo halušky s čímkoli, ty jim dělá babička. Pečené brambory, hodně česneku, máslo, kefír (většinou na večeři). Špenát s bramborem a vejcem nebo s těstovinama a kouskem uzeného (dnes bude s uzeným kuřecím stehnem). Žampionová omáčka (když koupíš knedlík, je navařeno za 15 min.), játra na špeku a cibuli s bramborem a tatarkou, hustá fazolovo-zeleninová polévka s domácími nudlemi a hlavní chod něco sladkého, klidně jen palačinky. Ovocné knedlíky, pjery, guláš, gugu menu (gulášovka a guliváry - ovocné knedlíky), pečené maso s něčím, špagety s osmařenou pikantní klobásou (osmažím cibuli do sklovata, na to nakrájená klobása, spousta česneku, smíchám se špagetami a bryndzou nebo lučinou)
Ale co si budem povídat. Děcka milují těstoviny, takže mi jedním uchem leze kolínko a druhým špageta. Už to nemůžu ani vidět.
Předchozí