Přidat odpověď
Však se stačí podívat na Slovensko, kde proběhlo už několik kol celoplošného testování...
Nejpostiženější okresy měly kolem 3% pozitivních, průměrné kolem 1%, nejlepší kolem 0,5%. Čili v běžných skupinách se dá očekávat kolem 1% objevených pozitivních. V těch nejhorších okresech se dá vychytat třeba ty 3%, víc to prostě nikdy neudělá.
Prostě zas o tolik víc těch lidí objektivně asi ani není. Když vezmeš délku nemoci 10 dnů x 13 000 lidí nových denně = 130 000 lidí zhruba současně nemocných, z našich 10 000 000 obyvatel je to holt 1,3%... V lepších okresech míň, v horších víc... Kolik si myslíte, že se jich najde - 20%? Čili má-li firma 100 zaměstnanců, pozitivní z těch testů průměrně vylezou 1-3 bezpříznakoví, víc se čekat nedá... Proto si myslím, že u firem s 10 zaměstnanci to smysl nemá fakt žádný - resp. smysl to nemá na žádném pracovišti, kde se neshlukuje nějak moc lidí... Absurdita typu, že v kanceláři je jen 1 člověk, nikdo jiný, ale testovat se musí, protože firma má takových kanceláří (obchodů...) 20 po republice, je úplně patrná. Pro mě na stejné úrovni, jakože musím nosit alespoň chirurgickou roušku v obci, i když je ulice liduprázdná (třeba je neděle 7 hodin ráno a jsem na malé vesnici, že...). (P.S. soused ob jedno vozil na naší liduprázdné vesnické uličce své vnouče v traktůrku a měl u toho respirátor na obličeji... Na celé ulici ani noha, jen asi 100 m od něj jiné 3 větší děti, které si tam hrály... Fakt konsternovaně zírám (koukala jsem na to z okna), jak jsou někteří lidí "zodpovědní".)
Fakt, pak na druhou stranu jsou tu ....., kteří sice mají covid-příznaky, ale negativní test, tak si vesele jdou do práce...
Předchozí