Moniko zažili jsme oboje - kuchyň zvlášť v paneláku i stávající obytný prostor, nám vyhovuje to druhé. A to máme uspořádání domu tak, že jsme opravdu i chvíli měli kuchyň s velikou jídelnou a k tomu obývák. Ten se v našem případě stal nejméně používaným prostorem v domě, počítaje v to i sklep
, fakt obdoba "parádních pokojů". Takže aktuálně máme obývací prostor, ve kterém je kuchyně(i s malou pohovkou pod oknem) a stolem pro dva a volně na to navazuje obývák se sedačkou, malým pracovním stolem, krbem, s kvalitními repráky a stařičkým gramofonem, obří průlezkou pro kočky a psími pelechy, a dnes už rozkládacím jídelním stolem, protože normálně jíme 2-3, jen o nekovidových víkendech je nás ranec. Tady trávíme většinu volného času doma. Z původního obýváku máme pracovnu, kam se snažím chodit "v úředních hodinách" plus je tu gauč pro návštěvy. Když se potřebuju zašít mizím buď do ložnice - máme ji obloženou knihovnami, mám tam čtecí křeslo, nebo do šatny, což je v našem případě průchoďák do ložnice, který jsem si vybavila kytičkovanými skříněmi a dalšími serepetičkami, které mi přišlo hloupé cpát do společné ložnice a mám tam koutek na šití a další tvořící práce. Manžel prohlásil, že já mám pracovnu kam se v domě podíváš a bubny si nastěhoval do ložnice
. Pravdou ale je, že ložnice je tak moc bokem, že když tam člověk zaleze, neruší ho jakýkoliv pohyb po domě a naopak, když hraje někdo na bubny dá se ve zbytku domu bez problémů fungovat.