Zerat, nechci ti to rozmlouvat, ale opravdu jíte tak často hranolky a smažené věci, abys na to potřebovala extra kuchyňský spotřebič? Měla jsem Tefal Actifry, první model na trhu asi před 10 lety. Ze začátku nadšení, ale po pár měsících jsem zjistila, že ho používám akorát k rychlému rozpečení staršího pečiva. Pak šel do skříňky a po 2 letech jsem jej věnovala kamarádce. To, na co jsem fritézu používala, zvládám s troubou či pánví (udělala jsem si nedávno radost a koupila litinovou) a jsem ráda, že mi přístroj nezabírá místo na lince. Hranolky nedělám (když si přečtu složení mražených, nemám na ně chuť), děti si je kupují jinde, když už je občas musí mít. Brambory zapeču v troubě alebo opeču na pánvi, stejně tak stejky dělám výjimečně a na pánvi.
Jinak žasnu nad cenou nového modelu Tefal fritézy - přidali k tomu další nádobu, vylepšili mozek o pár programů a ztrojnásobili cenu - tomu říkám pokrok
.
Když fritézu fakt chceš a máš omezený rozpočet, podívej se na bazoš nebo aukro, dost lidí po prvních pokusech zjistí, že se bez fritézy dá žít a prodávaj skoro novou za méně peněz.