Přidat odpověď
Hradila pojišťovna, platili jsme jen 300 Kč na den za lehčí nadstandard (praní osobního prádla, TV, lednice na pokoji). Platilo se po ukončení pobytu.
Nejdřív jsem zavolala do zařízení (chvaly.cz), jestli mají volné místo, což zrovna bylo, zeptala jsem se na další podmínky a postup. Pak jsem nahlásila do nemocnice sociální pracovnici, že si přejeme seniora převézt právě sem a ne na LDN, kam obvykle nemocnice posílá pacienty na následnou péči. Další už komunikovaly sociální pracovnice nemocnice a zařízení, sanitka tam seniora převezla, my jsme jen dovezli osobní věci. Bylo to cca před rokem.
Senior byl tak zesláblý dlouhým pobytem v nemocnici, že se jen s pomocí posadil na posteli. Po šesti týdnech odcházel s chodítkem, přišlo mi to úžasný. Co jsem mohla během pár návštěv vidět (ke konci se uvolnily covid-opatření), cvičili několikrát denně, i večer, klidně na chodbě na minišlapadle, když někdo chce a může. Ale člověk musí chtít, jak jsem psala. Senior si tam pochvaloval i jídlo, což se tak často nestává.
Předchozí