Přidat odpověď
Koníčku,
souhlas.
Dělám to asi takhle. Napíšu si takový nástřel jídelníčku na celý týden. Navštívím farmářský obchod pokoupím maso co mají - to nikdy nevím co bude. Snažím se nakupovat lokální zboží. Mají i zeleninu, ovoce a co nemají dokoupím u Vietnamce neb ten má nedaleko krámek navežený nádherným a chutným ovocem a bere i od zdejších od třešní přes různé bylinky, houby atd..
Do velkých obchoďáků prakticky nechodím. Občas, když jdu do DM drogerie.
Vařím ráda a nemám moc ráda ohřívání. Omáčky se u nás dělají jen o víkendu, pokud jsme náhodou doma. Jinak jedeme na hutných polívkách a maso se zeleninou, nebo indická, čínská, italská kuchyně. Jím to samé co děti. Jen teda vynechávám pečivo.
Přes koronu jsme děli doma velké teplé snínadně a oběd kolem 16-17hod.. Mezi tím měly děti na mls co se upeklo nebo pokud měli ve farmářských potravinách napečeno něco - koláček apod.. Děti teda ujíždějí na křupinkách s mlékem. To mají většinou k svačině, když příjdou ze školy.
Brambůrky a tyčinky a jiné voloviny kupujeme jen, když má někdo narozeniny a dělám domácí oslavu. To se koupí pytlík brambůrek (ten větší teda) a jedny tyčinky a Gyula klobása. Sýry máme doma vždycky a tzv. mejdan se udělá místo jednoho jídla.
Předchozí