Monty,
"sacharidy pokrývají větší část energetický potřeby organismu.
Zajímavé info z Wiki:
"Extrémně nízký nedostatek způsobí úbytek svalové hmoty, překyselení organismu a může negativně ovlivnit psychiku člověka. Naopak nadbytek vede k tvorbě zubního kazu a k přibývání na váze. Může však také vést k rozumnějšímu uvažování." "
Sacharidy si ovšem u většiny lidí umí organismus vyrobit sám z tuků (aktuálně přijatých či vlastních zásobních). Neumí to patrně každý, protože někomu lowcarb nesvědčí, případně na něj prostě nedokáže přejít, protože je mu příliš blbě těch pár dní zvykání.
Další možnost je, že mi úbytek svalové hmoty umožňuje snadnější štípání dřeva, kosení zahrady, maratonské horské běhy atd... moc svalů je někdy na obtíž. Jen taková rozumná úvaha...
(to píšu spíše o letech 2015-2016 u sebe, v současné době mám sacharidů více, než extrémně málo … mmch nízký nedostatek je co? dostatek?)