Přidat odpověď
Ony vůbec ty Sisyfos skeptický věci a Bludný kameny jsou trapný. Ne proto, že by většina z těch lidí, co věří ledasčemu iracionálnímu nebyli naprostí cvoci. Většinou jsou, ale jeden z mála být nemusí, jen dohlídne dál než stávající věda a tím ji posune. Nielsi Bohrovi se taky skeptici smáli a nějakej ten Balvan mu klidně mohli dát. Akorát, že se ukázalo, že zrovna tohle není cvok, ale má pravdu.
Byť sama jsem racionální a nemám sklony věřit nepodloženým věcem, tak mi v principu přijde debilní se na té skepsi točit a se smát těm, co přijdou s něčím novým (i když je to většinou blbost). Stávající hranice poznání jistě nejsou není úplný rozsah skutečnosti a nové věci nás tam někde čekají. Je mi jasné, že ta paní, co se zmagnetovala po očkování není žádný nový Bohr, ale spíš cvok, ale to je jedno. Jde mi o princip výsměchu tomu dalšímu Bohrovi, co tam někde je.
.................
Edit: Teď vlastně nevím, kdo byl ten, z koho dělali blázna? Bohr nebo někdo jiný? Evidentně na mně daleko víc zapůsobil příběh než to, o koho vlastně šlo.
Předchozí