Hany, ano lékař je většinou rozeznat umí. Jsou parametry jako např. věk, chronická onemocnění, obecně stav imunity (nemocnost a průběh jiných nemocí). A člověk se může poradit se svým lékařem, nechat se případně vyšetřit.
To je ostatně přesně jeden z argumentů, proč by primární péče měla normálně fungovat, také a zrovna když je epidemie!
Covid a těžký průběh není jako nějaká totálně nevyzpytatelná loterie, i když to tak občas bylo a je prezentováno.
Navíc každý může pro svoji imunitu udělat dost i tím, že se bud hýbat, žít zdravě, zbytečně se nestresvovat (tomu média zrovna nepomohla!), brát vitamin C a D, případně selen a zinek (u vit. D se už ví, že kdyby senioři ho měli dostatek, bylo by mnohem méně hospitalizací a úmrtí obecně, v některých zemích ho plošně dostávavjí všichni co jsou v "ústavech").
Ale já neříkám, aby se lidi neočkovali, když chtějí a obávají se toho, že by třeba mohli být rizikoví.
Mně vadí to, že se to očkování plošne cpe všem, propaguje se horem dolem, aniž by se informovalo i o negativních aspektech, a ještě jsou různé snahy lidi "uplatit". To je podle mě neetický hnus. Je to každého rozhodnutí.