Přidat odpověď
Mám podobný recept jako Okolík: sklenička = 2 dl
2 sklenice cukru, 1 sklenice oleje, 3 sklenice polohrubé mouky, 2 sklenice mléka, 2 vejce, 1 prášek do perníku, 2 lžíce kakaa, 2,5 kakaového pudinkového prášku. Šlehám to v robotu a peču na 175 nebo na 180. Těch 155 je hodně málo, na to peču perníčky nebo sádlovky.
Udělej to ze surovin, je to podstatně levnější, než z těch koupených směsí. Aspoň tohle se povedlo vždycky. U nás se to obvykle snědlo hned, ani polevu jsem většinou nestačila udělat.
Nebo kdybys to chtěla luxusnější, tak mám recept na kakaové měsíčky:
vyšlehat 250 g másla, 250 g cukru a 6 žloutků, pak přidat 250 g hrubé mouky, 2-3 lžíce kakaa a nakonec sníh z 6 bílků. Naliješ na plech a pečeš na 180 asi 20-25 minut. Pak se to vyndá, nechá ochladnout, potře se to rumovou polevou (voda, cukr, rum) a když je poleva trochu zaschlá, tak se kulatou formičkou od kraje vykrajujou měsíčky. Tohle je teda neskutečně žravý.
Předchozí