"Pro mě jsou řízky daleko nejnáročnější jídlo, hlavně to obalování, samozřejmě, ale vůbec. V čem jsou pro tebe řízky jednodušší než nějaké kari, pečeně, nebo i to knedlo vepřo, když teda přistoupíme na kupované knedlo?"
Kdysi jsem vyvářela jako o život, šperkovala to jídlo, desetkrát ochutnávala, vařila 4 varianty (různá masa, různá zelenina), 2 přílohy. Tak z toho jsem tedy vyrostla.
K řízkům: 4 kotlety bez kosti, 4 nakoupené krůtí plátky, 4 kostky mraženého filé, několik koleček vepřové panenky - do 15 minut obalené. Na dvou pánvích za pár minut usmažené. K tomu rané brambory vařené ve slupce, s komentářem: "jestli tu sterilní vyvařenou slupku nechcete, oloupejte si ji. Děkuji za pochopení". Balíček rukoly.
A pan Marťasín upaloval pro Míša řezy. Konec-střapec.