Tak u mých 2 nejlepších kamarádek naštěstí ne. Jedna je očkovaná stejně jako já, tak tam není co řešit a druhá očkovaná není a nehodlá být,covid neprodělala, takže protilátky taky nic, je klasická odpíračka očkování, ale naštěstí to na našem vztahu nic nezměnilo. Nedávno jsme se po docela dlouhé době viděly a šly si někam sednout, pojíst mňamky a pokecat a otázku očkováni jsme neřešily. Já měla s sebou potvrzení o očku, ona si došla na test (stejně nikdo nic po nás samozřejmě nechtěl), proseděly jsme tam a proklábosily celý večer a bylo to moc fajn. Já se jí nebála, že by mě mohla jakkoliv ohrozit, ona se mě (doufám)taky nebála - to by tam asi neseděla se mnou takovou dobu
a víc jsme to neřešily. Sice nechápu, jak je možné, že ona vysokoškolačka s mikrobiologickým vzděláním, pracující mnoho let v oblasti molekulární genetiky na dost prestižním místě, bez nějaké zdravotní kontraindikace k očkování, se tomu tak brání, ale je to její věc, přemlouvat jsem ji samozřejmě nehodlala ani by to nemělo smysl...to by pak asi opravdu vneslo rozkol do našeho přátelství.