Hroudo možná bude možná nebude. Uvidíme co zloun v nemocnici. Třeba dojde parlamentu trpělivost a nahodí článek 66,
Ono to bude blbé tak či tak. Jsme prostě v průšvihu. Fialova vláda nic omezovat nebude. Zavírat školy jen přes mrtvolu Gazdíka a Válek... poslechla jsem si s ním rozhovor. Strašný výmluvy. Motivace k očkování (sebrání testů neočkovaným) nepomůže, protože to trvá a efekt současného očkování se projeví až na jaře. A když měl říct, co tedy by se mělo dělat, tak prý očkovat okamžitě rizikové skupiny, domovy seniorů, protože ti staří se ocitají v nemocnicích. ....Jakože cože? U těch v DD se efekt očkování projeví hned a spasí plné nemocnice? Vždyť problém jsou ti antivax 50letí, co se promořují na fotbale, v hospodě, v práci, přinesou jim to děti ze školy. Tihle nejsou v DD.
K testování ve školách... to řekl, že proč by testovali, když není jasné, co se udělá, když bude pozivintích x % žáků a když y %. Můj dojem je, že nechtějí testovat, protože by třeba vyšlo, že mají nějakou školu zavřít, takže preventivně a plošně to dělat nebudou.
Tak možná ještě budu ráda za Babišovu vládu v demisi,
že něco udělají. Možná. Ale spíš mi přijde, že už toho mají plné zuby. Stejně proti nim opozice pořád protestovala a přísná opatření zavádět nechce. Takže Babiš něco udělá a oni to pak stejně zase zruší. Chápu, že se mu nechce.
Je to takové beznadějné.