Taky jsem ho viděla
na ČT. Pro mě je Drbal nedůvěryhodný, protože lhal. Další dezinformátor s titulem. Vyloženě tam vystupoval proti vakcinaci. Strašné.
Podle Drbala máme k záchraně lidských životů i jiné nástroje než vakcínu.
Prý máme k dispozici spolehlivé ověřené vyzkoušené generické léky, kterou mohou použít praktičtí lékaři. I moderátor koukal o čem mluví. Prý kortikoidy a anitkoagulanty. A mají být v rukou praktiků a nasadit je včas.
Co může být víc včas než vakcína? Proboha?
Copak kortikoidy se dají používat preventivně automaticky proti covidu? To vím i já, že ne. Kortikoidy a další léky používají, když jsou indikovány dle stavu pacienta.
Jeho nápad, že se "má zasahovat jen v ohniscích a testovat jen symptomatické jedince. A na všechny respirační viry." Jako cože? Se asi zbláznil. Nákaza se aktuálně šíří komunitě.
Podle Drbala "nemáme strašit lidi čísly nakažených a vyvolávat dojem, že se děje něco strašného".
Pomoc! Ono se nic strašného neděje, jen umírají lidé. Nemocnice odkládají operace, předělávají oddělení na covidária, nastupuje armáda, už zase.
"Vakinace nás podle něj nezachrání, vakcíny nemají účinnost proti smrti a těžkému průběhu." Vyložená lež!
Ano, Trnka řekl, že zazněly polopravdy a nepravdy (19. minuta). Vakcíny jsou velice účinné v předcházení těžkému průběhu covidu.