| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Mám skleník 3x6 m, je schovaný v částí zahrady, kam není moc vidět, takže nehyzdí. (Na ozdobný viktoriánský nemám.)

Po dvou sezónách jsem si na něj zvykla a nechápu, jak jsem mohla být bez něj.
Pěstuju v něm tyčková rajčata, okurky hadovky, lilky a papriky.
Úroda rajčat je časná a spolehlivá, okurky mám od května, paprik sklidím víc než potřebujeme. Lilky jsou báječný bonus, jíme je celé léto.
Nakonec ještě párkrát za sezónu zamrazím grilované papriky, grilovaný lilek a ratatouille, což jíme klidně ještě teď. Kdyby bylo víc rajčat, asi bych nadělala nějaké omáčky, ale u nás se většína buď rovnou sní nebo rozdá.
Rajčata i suším, ale to se hned sní.

Momentálně je v něm pár salátů a kedluben, na semínka ředkviček jsem zapomněla.
Už mám objednaný + zasetý plán osázení.

Postřehy:
– i ve skleníku řádí slimáci
– jsem liknavá zahradnice, takže mi přítel zavedl kapkovou závlahu, jinak by to tam pochcípalo suchem (ve skleníku vše vysychá strašně rychle, musela bych běhat s konví ráno i večer)
– od cca konce června už skleník nezavírám, protože by se snadno šířily plísně
– každý rok používám před sezónou dusíkaté vápno (vyhnojí a zároveň vyhubí ledacos)
– pozinku se asi nelíbí sirná svíce, takže letos raději vynechávám
– meloun je adéla, která ubezduší všechno kolem a vzhledem ke skližni se absolutně nevyplatí (leda bych měla mnohem, mnohem větší skleník)
– z 2 roubovaných cuket pěstovaných venku mám takové přebytky, že se občas v létě lidi bojít přijít na kafe, aby zase nedostali cuketu. Skleník by tuto hrůzu patrně jen umocnil – radši ať jsou tam ty lilky.
– díky skleníku mám slušné sazenice rajčat a urychluji tam i venkovní kýblové
– sázím už asi v půlce dubna, teplotu jistím elektrickou "kostkou" – fukar spustí jen dle termostatu, když hrozí mráz
– rajčata jsou od jisté chvíle pro mě nezvladatelná, jak zapomenu na pár zálístků, hned je to na mačetu

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.