Pole, tak jasně, že věci se mění a taky chápu, že někdy blízké školy/jiné instituce nevyhovují, tak se jezdí dál. Pokud máš nějaké speciální dítě, tak i rozumím, že někdo vybere vzdálenou školu pro takové děti rovnou a nezkouší to na spádové škole. Ale vím právě o dost případech, kdy rodiče strašně přebírali a vybírali, případně tak strašně dali na nějaké doporučení, že když se dozvěděli, že někdo z Vršovic je moc spokojený v určité škole ve Vršovicích, nacpali tam dítě, i když jsou třeba z Dejvic, kde je na výběr xy škol. Nebo jsem se při prvním dítěti u dětské lékařky (vybrala jsem nejbližší, zašla tam, ona i ordinace se mi zdálo fajn, takže jsem tam zapsala dítě) potkala paní, která tam s novorozencem dorazila přes celou Prahu z Újezda nad Lesy (na Břevnov)! Když jsem se divila, že jezdí tak daleko, tak že prý jí ta "naše lékařka" byla hrozně sympatická v porodnici (brala si tehdy víkendové služby tuším na neonatologii v Neratovicích). Mně to přišlo a stále přijde strašně praštěný. I kdybych si nemohla vybrat v Újezdě nad Lesy, tak snad proboha alespoň někde v okolí se nějaký svéprávný pediatr najde??? Nevím, tedy, jak dlouho tam vydržela jezdit, když mimina mají tolik těch prohlídek a potom při nemocech to není nic moc vláčet dítě s horečkou v zácpě bůhví kam, aby se lékařka podívala do krku ...) Ale samozřejmě je to každého věc, to je jasné