tak jak jsme masožravá rodina, tak zelenina byla u nás nedílnou součástí jídelníčku... u nás se hodně mrazilo, zavařovalo a taky ukládalo ve sklepě... běžně mrkev i jiná kořenová zelenina v písku ve sklepě vydržela velmi dlouho... na jedné zahrádce se pěstovalo v záhoncích, na některých byly poklopy coby pařeniště a pak v menším fóliáku okurky, druhá zahrádka byl jeden velký fóliák, tak se pěstovaly papriky a rajčata... vždycky se táta snažil pak uchovat nějaké papriky na vánoce, aby bylo na sváteční talíř na oblohu... rajčata končila v rajské, v domácím protlaku, kečupu, leču... ta, co nedozrála, se nakládala na sladko s citrónem, byly pak výborné na koláč... no a taky babička s dědou měli velkou zahradu v ústí n.l. a pěstovali dost ovoce, takže od nich byla zase jablka, hrušky, meruňky, broskve, taky třeba lískové i vlašské ořechy... no a cestou k nim měl zase táta vytipováno od koho se dají koupit brambory z polabí, zelí, květák nebo třeba na jaře sazenice... v obchodě jsme kupovali obvykle jen exotické ovoce