Tohle téma mě teď pobavilo
Před chvílí jsem přišla domů, sedla si... a zvoní mi mobil. Zvednu to a ozve se ženský hlas "Tak už se řítíme, už jsme skoro u vás". Tak jsem v prvním šoku přelítla očima obývací místnost, jestli to unese návstěvu, rychle odhadla, že takhle ne, ale je to stav, který uvedu do ok stavu deseti minutami bleskového úklidu a odnosu předmětů... a teprv pak mi doteklo, že nevím, kdo volá, žádnou návštěvu nečekáme... a že je to omyl
"naklizená" má určitý lehce pejorativní podtext. Pejorativní domácnost nechci :D
Mám ji ráda uklizenou, ale ne úplně. Nejlíp podobnou mně - celkově jsem vcelku upravená, ale nikdy ne dokonale, pořád je na mě něco lehce rozčepýřeného, od nestejně ohrnutých rukávů po různě utíkající prameny vlasů. A domácnost je nejlepší, když je mi podobná :) Celkově s přijatelně nízkou entropií, ale pořád někde trochu rozčepýřená. Tu hrneček na stole, tu deka hozená na kraji křesla, svetr přes opěradlo židle, neuklizené prkénko s chlebem v kuchyni...
Bohužel to tu síly potomků v kombinaci s proměnlivým počtem sousedovic dětí (lezou přes ploty zahrad a žijou tu přes tři zahrady tak nějak společně :) ) občas uvedou do rozčepýřenosti příliš silné a v tom mi už teda příjemně není.