Mám osobně ráda určitý sled. Předkrm, hlavní chod, dezert. Samozřejmě pokud je to cílem pozvání. My pořádáme různé typy akcí.
Akce "pozvání na něco"" - na hamburgery, na pho bo, na...cokoli...pak servírujeme nejdřív hlavní chod a po něm (ideálně) tematicky laděný dezert. Káva je po jídle, k dezertu. Návštěv, které si chtějí dát cappuccino k hamburgeru, není mnoho, asi bych se zeptala do davu, zda chce někdo před hamburgerem Maruščinu roládu. Taky záleží, za jak dlouho po příchodu se bude jíst...což jistí ty uzobávací předkrmy (slané
).
Akce "švédský stůl bez obsluhy", a to buď zcela v naší režii nebo včetně toho, co přinesli ostatní. Pak máme stůl se slaným, stůl se sladkým. Vedle stolu se sladkým kávovar. Jestli si někdo dá k chlebíčku kafe je mi pak jedno.
Jen dezerty často bývají s krémy, šlehačkou, různě plněné, polévané...někdy je lepší přinést je z lednice najednou a nenechat na stolech okorávat nakrájenou roládu...