U mě je to vlastně jednoduché, nikdy nemám takto nachystané chody. Prostě mám nachystané sladké, slané, minerálky a přizpůsobím to tomu, jak chce většina. Kafe vaří aut. kávovar a nemám problém ukázat, jak se obsluhuje. Nevím asi bych se nebránila podat návštěvě talíře... aby si mohli naporcovat, co přivezli.
Otevírání skříněk, šuplíků mi nevadí jen u nejbližších přátel, jinak bych se vymezila.
Pokud bych z návštěvy měla špatné pocity, byla by to poslední návštěva těchto lidí u nás. Už jsme zažili návštěvu na víkend, kde si děti vybraly ráno jogurty, ochutnaly a vrátily s tím, že jim nechutnají - jejich rodiče to po nich jíst nechtěli, takže jsme za víkend vyházeli hromadu jídla... cestou na výlet pak jejich děti pojídaly různé čokoládové tyčinky, sušenky... stejné problémy pak byly u obědů, večeří... Představa hostů byla, že budu vařit jejich dětem 2x denně řízky a hranolky a aby nás to moc nezatížilo přivezli s sebou balení tří kuřecích řízků
Jejich mladší dítě bylo jak neřízená střela, neusměrňovali ji, že se např. nesmí skákat na sedačce... Neustále si stěžovali na nepohodlné spaní - hotel jsme jim opravdu zaplatit nemohli. Po jejich odjezdu mi manžel řekl, že už nikdy více. Oni se potom ještě x-krát ozývali, že by přijeli... už se neozývají. Na spaní k nám už vlastně nikoho nezveme, mohou si zaplatit ubytování v okolí a že ho tady je spousta.