Fazolky - kromě přílohy k masu (cibulka, česnek, trochu slaniny...) taky do quiche a naložila bych si do skleniček do slaného, jen lehce nakyslého nálevu - v zimě používám velmi často - buď na smetaně nakyselo, s rajskou omáčkou, s paprikovou smetanovou jako polévka, a nejradši máme teplý bramborový salát - vařené brambory na kolečka, tyto nakládané fazolky, vařené vejce, kyselé okurky a nálev z nich, trochu majolky, případně oleje, pepř, sůl, ujedli bychom se
, když hlavní chod, tak i kostičky tvrdého sýra, jinak jako přílohu.
Cukety chroupeme mlaďounké jako okurky. Větší mám ráda na kostičky, olej, opražit římský kmín, na to cuketu, nechat orestovat do tmavě zlatohněda a naokonec posolit a pokapat citronovou šťávou - rychlé a výborné.
Z těch velkých zavařuje maminka takovou směs s rajčaty - jakoby lečo, používá k těstovinám.
Grilované cukety jsem neměla ráda - nasákly olejem a rozblemcly se - pak jsem zjistila, že nutno grilovat nasucho a pak namáčet do dipů a rázem bylo po problému
.