Babi, ano Japonci jsou fascinujici (to Nemci taky - nejdriv vyrobi prilis kvalitni tasky na strechu, vsechny jsou stejne a na historickem dome to vypada blbe. Tak je natrou jogurtem, aby se tam usidlily ruzne mikroorganismy, a aby se ty tasky barevne rozruznily podle toho, co se na nich usadi.)
Z rybizu mam zatim nejvetsi radost z ruzovych - Gloire des Sablons a Lubawa (recenze nema nic moc, ale u me proste zari, je obalena sladkymi plody) + z Bileho Versailleskeho. Vsechno slusne velke bobule, chutne, velmi bohata nasada.
Take me potesil jeden cerveny, ale nevim, co to je. Podle cedulky Red Poll, ale to je blbost, protoze ten ma byt pozdni a u me to uzralo na zacatku cervna.
Letos sazena bila Blanka vypada velmi slibne, zatimco Umka asi pujde pryc (mensi bobule, u me sprchava).
Ruzovy Champagne Rose, ktery ma po Evrope extaticke recenze, mam z 3 ruznych zdroju a vsechny maji ridke a mrnave bobule. Treba je to mladim…
Rovada ma krasne dlouhe hrozny, byt kysele, ale hodi se ji mit treba na ozdobu na dezerty. Taky je potreba mit nejaky cerveny rybiz na zavareninu. Zrovna jim vybornou bublaninu z bileho a chybi tam…barva
Z cernych Black Bells a Black Marble. Pozoruhodny je Cornyj Bumer (rany, velky, sladky), ale sazela jsem letos, tak jeste nevim, co z nej bude, az zesili. Jubilejnaja Kopana je muj jediny jakz takz pozdni cerny rybiz. Take dobry, jeste visi par kulicek. Titanie je nejvetsi ker, nejmin plodi, uz ji nechci. Kdysi jsem byla spokojena se Silvergieters Schwarze - u me ve stinu to byl celkem pozdni rybiz a byl chutny. Vycitaji mu prilisnou sladkost a nedostatek chuti, ale to se u me asi vyresilo tim castecnym stinem
Kozolupsky rany je na me moc kysely a plodi v cervnu, kdy nejvic pracuji, takze ho ani nemuzu zpracovat,
Dalsi vic nez desitka odrud jeste nerozvinula sve puvaby, jsou to prilis male keriky. Cekam na Rondom, co predvede, pak nejake ukrajinske rybizy a nove odrudy z Losin. Hodne stesti a radosti pri vybirani