| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Janinko, já to vnímám tak, že to, že spolu budou tvořit domácnost si domluví muž a žena. Oni vědí, do čeho jdou a dělají to dobrovolně. Děti si pořídí taky ze svého vlastního zájmu, ale ty se rozhodnout nemohou, kde chtějí žít. Někde se dítě narodí do rodiny zemědělců a celý život ho čeká jen dřina, jinde je to se stříbrnou lžičkou v ústech.
Děti budou mít jednou svoji vlastní domácnost, za kterou ponesou odpovědnost.
Muže tedy vnímám jako podílníka v domácnosti, můj muž ale rozhodně není líný, takže tohle máme v pohodě.

Děti neprudím, rozhodně nemyjí okna. Mají své vlastní patro a koupelnu, tam je to jejich boj. Přízemí si řešíme my s mužem. Jak jsem psala dřív, samy se postupně rozhodly pro vlastní vaření (ano špinavý sporák si umyjí) a každý má vlastní koš na špinavé prádlo, pračku a sušičku zapnout umí. Svůj pokoj si udržuje každý sám, někdo více a někdo méně úspěšně.

Občas pomáhají venku, podle domluvy.

Tak si teď říkám, jakou mají s námi pohodu. :-) Pro mě je cennější, když se mnou jde nějaké dítě na společnou aktivitu, než aby doma mylo okna. Třeba můj líný puberťák se mnou v sobotu běžel závod, věděl, že se mi tam nechce samotné a kámošky nemohly. A dnes mi do lesa dovezl pití, když mi došlo, trošku jsem to podcenila, zavolala jsem, vzal kolo a jel za mnou 8 km. Tak jsem za takové věci ráda víc, než kdyby doma vytíral.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.